Учебна програма

 

В „Българска езикова академия“ учениците се потапят в една приобщаваща, подкрепяща общност, която ще ги предизвика да разгърнат пълния си потенциал и да се усъвършенстват. Нашата сериозна академична програма е предназначена да помогне на учениците да станат добри лидери, които да се грижат за своите общности и успешно да се реализират в живота.

Въз основа на опита ни в обучението и преподаването, а също така и на лингвистичните проучвания в областта на билингвизма ние предлагаме обучение, което е фокусирано върху изучаването на няколко езика в ранните академични години.

Ето някои причини защо:

  • В един глобализиран свят изучаването на език е от огромна  полза. Знаенето на чужди езици дава голямо предимство в обучението, увеличава перспективите за кариера в чужбина. Овладяването на втори език развива мозъка, подобрява паметта, повишава способността за мултитаскинг, изостря ума.
  • Според лингвистичните изследвания способността да се взимат решения е по-лесен процес при многоезичните хора. Те се представят по-добре и в други академични области, имат възможност да направят по-добър избор на професионална кариера.
  • Многоезичната способност е конкурентно предимство в днешния свят.
  • Изучаването на езици помага за развитието на силни когнитивни умения, като по-добро формиране на концепции, гъвкавост на ума, мултитаскинг, умения за слушане и решаване на проблеми, както и допълнително подобрява социалното взаимодействие.